TheorieBel snel: 06 46 09 75 81

Theorielessen volgen is op dit moment helaas niet mogelijk bij onze rijschool, dit i.v.m. ruimte en tijdgebrek. Onze excuses hiervoor.

Na zelfstudie is er wel de mogelijkheid om zelf een theorie-examen te reserveren: U kun dit doen via de website van het CBR of u kunt het theorie-examen door de rijschool laten reserveren.

Op elk theorie-examen, welke categorie dan ook, kunt u ja/nee vragen, meerkeuze vragen, open vragen en sleepvragen verwachten. U maakt het theorie-examen individueel achter een computer en maakt uw keuzes met behulp van een touchscreen.

Vanaf 2 januari 2018 komen er weer nieuwe vraagvormen in het theorie-examen bij. De hotspotvraag en de single-sleepvraag. Bij de hotspotvraag geeft de kandidaat antwoord op een examenvraag door het aantikken van een afbeelding. Bij de single-sleepvraag sleept de kandidaat een vinkje naar het juiste antwoord in een afbeelding. Het CBR verbetert het theorie-examen stap-voor-stap. Zo zijn er afgelopen jaren duizenden nieuwe vragen toegevoegd, afbeeldingen vernieuwd en gebruiken we bewegend beeld. Het doel is nog beter toetsen of een kandidaat de regels kent, begrijpt en inzicht in het verkeer heeft.

Auto

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 65 vragen: 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Je slaagt voor het theorie-examen als je tenminste 13 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning en tenminste 35 vragen goed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Je moet dus voor beide onderdelen minimaal een voldoende halen om te slagen. Het theorie-examen auto kan worden afgelegd vanaf 16 jaar.

Motor

Het theorie-examen voor de motor bestaat uit 50 vragen, welke over verkeersregels en verkeersinzicht gaan. U dient minimaal 44 vragen goed te beantwoorden om te slagen. Het theorie-examen motor kan worden afgelegd vanaf 17 jaar.

Bromfiets

Het theorie-examen voor de bromfiets bestaat evenals het theorie-examen voor de motor uit 50 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. U dient minimaal 44 vragen goed te beantwoorden om te slagen. Het theorie-examen bromfiets kan worden afgelegd vanaf 15,5 jaar.

Wat neemt u mee naar het theorie-examen:

  • Een wettelijk toegestaan, geldig eigen identiteitsbewijs
  • Het oproepformulier met het reserveringsnummer theorie-examen (Ontvangen via mail of van rijschool)

De kosten bij het CBR voor het theorie-examen zijn vanaf 1 januari 2019 € 33,- (via zelfreservering)