Theorie

Theorielessen volgen is op dit moment helaas nog niet mogelijk bij onze rijschool. Onze excuses hiervoor. De juiste theorieboeken zijn wel te koop bij de rijschool.

Na zelfstudie is er wel de mogelijkheid om zelf een theorie-examen te reserveren: U kun dit doen via de website van het CBR of u kunt het theorie-examen door de rijschool laten reserveren.

Op elk theorie-examen, welke categorie dan ook, kunt u ja/nee vragen, meerkeuze vragen, open vragen en sleepvragen verwachten. U maakt het theorie-examen individueel achter een computer en maakt uw keuzes met behulp van een touchscreen.

Auto

Het theorie-examen voor de auto bestaat uit 65 vragen: 25 vragen over gevaarherkenning, 30 vragen over verkeersregels en 10 vragen over verkeersinzicht. Je slaagt voor het theorie-examen als je tenminste 13 vragen goed hebt (van de 25) van het onderdeel gevaarherkenning en tenminste 35 vragen goed hebt (van de 40) van de onderdelen verkeersregels en verkeersinzicht. Je moet dus voor beide onderdelen minimaal een voldoende halen om te slagen. Het theorie-examen auto kan worden afgelegd vanaf 16 jaar.

Motor

Het theorie-examen voor de motor bestaat uit 50 vragen, welke over verkeersregels en verkeersinzicht gaan. U dient minimaal 44 vragen goed te beantwoorden om te slagen. Het theorie-examen motor kan worden afgelegd vanaf 17 jaar.

Bromfiets

Het theorie-examen voor de bromfiets bestaat evenals het theorie-examen voor de motor uit 50 vragen over verkeersregels en verkeersinzicht. U dient minimaal 44 vragen goed te beantwoorden om te slagen. Het theorie-examen bromfiets kan worden afgelegd vanaf 15,5 jaar.

Wat neemt u mee naar het theorie-examen:

  • Een wettelijk toegestaan, geldig eigen identiteitsbewijs
  • Het oproepformulier met het reserveringsnummer theorie-examen (Ontvangen via mail of van rijschool)

De kosten bij het CBR voor het theorie-examen zijn vanaf 1 januari 2017 € 31,25 (via zelfreservering)